Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

tiistai 3. joulukuuta 2013

Jouluvalmistelua

Lapsena meillä oli perinteenä pukeutua joulun pyhiksi siisteihin "pyhävaatteisiin", itselläni se oli usein mekko. Lapsena tuntui jotenkin merkitykselliseltä joulusaunan ja ulkoilun jälkeen pukea mekko päälle, syödä joulupöydässä ja odottaa lahjojen jakoa! :) Ei siis liene yllätys, että tahdoin tehdä omalle tytölleni mekon joulunpyhiksi. Löysin sopivan kankaan Sinellistä ja kaavan uusimmasta ottobrestä. 


Kankaat: Pallopuuvilla Sinellistä, vuoripuuvilla kierrätystä vanhasta tyynynliinasta, helman pitsikangas EK:sta palalöytö, pitsivetoketju Kestovaippakaupasta
Ajattelin yhdistää mekon jouluna näihin ihaniin Villervallan raitasukkiksiin ja valkoiseen tai vaaleanpunaiseen pitkähiaiseen.

Jouluun liittyi myös viimeistä edellinen Savaway, johon osallistuin. Aiheena oli tehdä jotain (pikku)jouluista Mussukoiden yllätyskankaasta. Minun yllätyskankaakseni paljastui raitatähtitrikoota, joka on mielestäni melko "poikamaista", jos nyt niin voi sanoa. Ja luultavimmin tämän ajatuksen takia tämän työn valmistuminen tökki aivan kamalasti! Kaapissani ei ollut tähtitrikooseen sopivaa punaista, joten päädyin yhdistämään valkoista. 2-tunnin ajassa olin tehnyt ja purkanut kaulukset paitaan, tehnyt nappilistan  ja kiinnittänyt valkoiset hihat miehustakappaleisiin. Enkä tykännyt välivaiheesta yhtään! 

Tässä paita on 2 tunnin ompelun jälkeen. Eipä ole kyllä kummoinen.

Päätin niellä tappioni ja nukuin yön yli. Seuraavana päivänä käväisin hakemassa sopivaa joulunpunaista trikoota Eurokankaasta, ja tein paidan loppuun kokonaan uusilla kaavoilla ja ajatuksella. Nyt lopputulos miellyttää, ja paita sopii hyvin joulunodotukseen ja pyhiksikin ainakin iltaoleiluun. :)


Tässä siis kankaina raitatähtitrikoo Mussukoilta, punainen trikoo EK:sta ja hopeinen tähti hotfix-kalvoa Sinellistä

Kauhean pitkä postaus tuli tästä, mutta olen ommellut nyt niin paljon, etten millään saa niitä tänne muistiin, jos en jotain jo yhdistä saman otsikon alle!

3 kommenttia: