Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

perjantai 28. helmikuuta 2014

SImply fine, vihdoin aikuiselle!

Yllättäen olin jälleen kangaskaupan äärellä, kun Kestovaippakaupalle (tästä kauppaan!) tuli myyntiin tätä uutta ihanaa luomutrikoota Sari Ahokaisen suunnittelemalla Simply fine-kuosilla. Näin heti mielessäni itselleni kesätopin vesiputouskaula-aukolla -onneksi Kvk on lähikauppani niin ei tarvinnut kauan kangasta odotella. 

Muokkasin vesiputoustoppini kaavan luottokaavastani MIW-kaavasta. Tein jopa huippuhienon kuvan, jotta muistaisin itsekin jatkossa, miten sen tein ja voitte te lukijatkin tämän hyödyntää, tottakai!

Itse en kaavaa katkaissut, vaan leikkasin ensin topin yläosan, sitten käänsin kaavan kankaalla pitäen kiinni tuolta kainalon alta kaavojen yhdyskohdasta, ja sen jälkeen leikkasin loput. Käänsin yläosan kaavaa aika reilusti, ja sen seurauksena jouduin kaventamaan kainalosta etukappaleelta väljyyttä pois. Takakappale on leikattu aivan normaalisti.

Olkapäillä on rypytykset ja kaula-aukko on etukappaleen osalta huoliteltu saumurilla ja käännetty piilo-ompleella. Takaosan kaula-aukon ja kädentiet huolittelin resorilla, kuten Linnean hihattoman tunikan ohjeessa (klik ohjeeseen!).Jalassani muuten ovat elämäni ensimmäiset, itseommellut, käyttökelpoiset legginssit! Otin vanhoista rikki menneistä leggareista kaavat leikkomalla ne palasiksi ja tein uudet Kestovaippakaupan mustasta joustocollegesta! Nämä on nyt päällä jatkuvasti ja ovat aivan mahtavat! Ei polvipusseja eikä kulumista! Olen näitä jopa rummuttanut pesun jälkeen, eikä näille ole käynyt mitään. 

3 kommenttia:

 1. Kiitos hyödyllisestä kaavanmuokkausohjeesta! Tätä pitää kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva jos on hyödyllinen! Mielelläni näen kyllä sitten tällä ohjeella tehtyjä vaatteita! :)

   Poista
 2. Kiitos ohjeesta! Itselläni ollut suunnitelmissa samantyylinen toppi mutta en ole saanut järkeiltyä miten sen tekisin.

  VastaaPoista