Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

kis kis

Sydänkissat-trikoo ja appelsiini-joustofrotee tuli samaan aikaan myyntiin ja ovatkin molemmat Neenuskan, Emelidesignin ja Hannan kankaan yhteistyötä. Appelsiinista lapsoseni sai jo huppumekon (täällä) ja nyt oli sydänkissojen vuoro. Halusin kovasti yhdistää tähän jotain muuta, kuin yksiväristä mustaa tai roosaa. Nyt kun sain ompelusoppeeni kangaskaapin, onkin helpompi etsiä sopivia yhdistelmiä ilman että joutuu purkamaan kaikki kankaat lattialle (tai mikä vielä pahempaa, yrittää muistella, mitä kankaita on tullut hankittua). Tällä tekniikalla sydänkissojen kaveriksi valikoitui tämä mustavalkoinen trikoo. Kanttien leikkaamisen jälkeen jäljellä oli kiva pikku palanen, josta tein vielä pienen taskun, joka myös koristaa mekon etuosaa.

Mekon kaava ansaitsee vielä pienen oman huomionsa. Huomasin Millamarin blogissa ihanan Noshin norsutunikan, jonka halusin toteuttaa tytölle. Millamarin kaavaohjeistus löytyy täältä, sitä olikin helppo soveltaa. Itse muokkasin meille hyvin sopivan ottobre-lehden mint-paidan kaavan pohjalta tämän "amelie"-tunikan. On kyllä nyt niin hyvä kaava, että teen kyllä lisää tämänmoisia mekkoja/tunikoita tytölle. Toimisikohan tuo kaava aikuiselle?

Kaava: Amelie-tunika Millamarin ohjeilla muokattu Mint-paidasta
Kangas: sydänkissat-trikoo Neenuskasta, mustavalkoinen trikoo Kärkkäiseltä
Ihanaa, kun lumet ovat sulaneet ja kevät tekee tuloaan. Luulin kuitenkin, että aloitin kesävaatteiden tekemisen ajoissa, mutta nyt tuntuu, etten mitenkään ehdi tekemään kaikkea suunnittelemaani. Saumurikin pitäisi viedä huoltoon, mutta juuri nyt en voi olla ompelematta viikkoa, saati pidempää aikaa. Oikeastaan se paininjalan irtoaminen silloin tällöin ei haittaa... Ainakaan, jos muistaa välillä painaa kiinnipäin sitä puikulaa, jonka varassa paininjalka koneessa on. :) Into korvaa nyt koneen pienet puutteet, jospa lupaisin koneelle huollon heinäkuussa... Ehkä.

2 kommenttia: