Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Pyöräillään!

Tässä kun on tullut lomaillessa hieman hankittua lisää kankaita, niin niistä on nyt saanut sitten toteuttaa visioita oikein kunnolla. 

Tämän majapuun jopo-neuloksen missasin ekassa erässä, joten kun sitä jokin aika sitten tuli lisää, toimin heti! Mielestäni tämä sopii, kuin nenä päähän miehelleni - onneksi hän oli lopulta myöntyväinen kangasvalintaani. :) Halusin tehdä perusneuletakin hänelle, ilman värikikkailuja tms. Taskutkin jätin tekemättä, ettei kuvio sotkeennu. Lainassa olevalla kantinkääntäjällä sainkin todella hyvännäköisen huolittelun hupparin etureunaan (ja kyllä, oma kantinkääntäjä on jo matkalla postiluukkuani kohti...!). Jätin myös hupun vuorittamatta ja vetoketjun alavarat tekemättä ihan yksinkertaisuuden vuoksi. Mielestäni neuloksen nurja puoli on mielenkiintoisen näköinen, eikä sitä tatvitse peittää. 


Kaavana kokeilin ensimmäistä kertaa vanhasta, hyvin istuvasta hupparista tehtyä. Vanha huppari oli jo hieman nukkaantunut, eikä kirpparillakaan enää mennyt kaupaksi, joten saksin sen kaavoiksi. Entinen huppari oli trikoota, joten lisäsin tähän hieman väljyyttä. Huppu on Joka tyypin kaavakirjan kavennetun hupparin huppu. Kaava toimi kyllä todella hyvin, uskoisin että tulen käyttämään tätä uudelleenkin!


Tässä siis Jopo-neulos Majapuulta, valkoinen resori EK:sta, vetoketju Prismasta
Kaavana käytöstä poistettu vanha huppariTässä vielä kuva alavarojen poisjättämisestä - varsin siisti omasta mielestäni!

Huppuun sävelsin omiani, kun en halunnut pyörien katkeavan. Leikkasin hupun takasauman taitteelta ja yhdistin palat päälaelta tavallisen pipon ompelun tapaan. Hyvin istuu ja kuvio jatkuu kuten halusinkin!

7 kommenttia: