Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

perjantai 25. tammikuuta 2013

001 james bambi ja bodyn, foen käytön ja nepittämisen tekemisen tutoriaali


Heipä hei!


Eilisen aikana valmistui pitkään haaveilemani body kirjekuorikauluksella Metsolan bambikuosista. Body valmistui tyypilliseen tapaani - siinä oli pari muuttujaa... Kaavana on ottobre 1/04, jota tosin muokkasin ottamalla leveyden, yläosan ja hiat koosta 74 ja pituuden koosta 80. Pääntien, hiansuut ja jalansuut kanttasin joustokanttinauhalla, jota en ole näin laajassa mittakaavassa koskaan kokeillut. Lisäksi halusin kankaaseen aplikaation samaisesta bambikankaasta, mutta erivärisenä, perinteisenä aplkikaationa se ei kuitenkaan onnistunut, joten tein sen sittenkin niin päin, että kuvio leikattiin päällikankaasta läpi näkymään (tälle on jokin termikin, nyt en vaan mitenkään saa sitä päähäni...). Hauska jamesbond-tyyli tästä kuosista tulee mieleeni! :)

Ja tässä sitten sitä ohjetta:

1. eli lähdetään siitä että kangas on esipesty ja silitetty. Sitten leikataan kaavan mukaan kankaat.2. huolitellaan joustokanttinauhalla (tai resorilla/ kaitaleella) pääntiet ja hiansuut. Joustokantti oli siitä mukavaa, että sen sai yhdellä tikkauksella suoraan kiinni, kun siinä on keskellä tuollainen taitosohjain. Ompelin kaksoisneulalla nämä osat.

3. Neulataan etu- ja takakappaleet yhteiseltä hiansuun matkalta yhteen, olkamerkit kohdalleen. Tässä voi myös aputikata päälleikäin menevältä osalta nuo kappaleet, itse en sitä tehnyt, kun tykkään mieluummin ommella saumurilla kertalaakista kaikki yhteen. :)4. sitten neulataan hiansuulle hiat. Nyt jos et aputikannut, niin ole tarkkana, että päällekäin menevät etu- ja takakappaleen osat pysyvät paikallaan.5. ja surautetaan hiat paikalleen!

6. Tässä vaiheessa on hyvä viimeistään miettiä aplikointia, sillä valmiiseen vaatteeseen se on haastavaa. Helpointa olisi aplikoida silloin, kun kaikki vaatteen osaset on vielä yhdistämättä. Itse kuitenkin tein aplikoinnin tällä kertaa vasta tässä vaiheessa. Ensin täsmäsin bambit kohdilleen ja neulasin punaisen bambikuvion mustan alle (punaisen oikea puoli mustan nurjaa puolta vasten)(1), ja sitten siihen vielä irtirevittävän tukikankaan(2). Sitten vain surauttelin napinläpisiksakilla mustan ympyrän ympäri. Sen jälkeen leikkasin irtirevittävän tukikankaan pois (leikkasin, koska omani on niin paksua, ettei sitä pysty nimestään huolimatta repimään)(3) ja leikkasin mustan ympyrän pois bodykankaasta(4). Valmis!(5)1.

2.
3.


4.
5.

7. Vielä neulataan ja ommellaan hia- ja sivusaumat ja saumuroidaan ne.

8. Ja huolitellaan jalansuut joustokantilla (tai resorilla) samalla tavalla kuin aiemminkin.

9. Lopuksi nepit. Näin tuossa jokunen aika sitten kaupallisen bodyn, jossa kirjekuorikauluksellisessa bodyssa oli nepit olalla ja kaulus pysyi noin hyvänä eikä alkanut "lörpöttämään". Tein tähän samanlaisen. Käytän paljon neppeinä Kangastukusta tilaamiani baby roland-nimisiä 9,7 mm neppejä. Laitan ne kiinni silti Prymin neppipihdeillä. Eli ensin laitan nepin osat neppien mukana tulleeseen ohjaimeen ja laitan tämän paikalleen kankaaseen siihen kohtaan mihin nepin haluan. Sitten vain painan neppipihdeillä päältä! Helppoa, yksinkertaista, ja mikä tärkeintä, hiljaista!

Nepit vielä haara-osaan, ja body on valmis!

Toivottavasti ohjeesta on hyötyä, ainakin joltakin osin! 

3 kommenttia: