Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Housunpuntit

Heipä hei!


Halusin kovasti tehdä päivityksen ompelemistani housuista. Meillä pikkuneiti on alusta saakka puettu bodyyn ja housuihin, en niin kovasti välitä jumpsuiteista (sisähaalareista) enkä toisaalta potkuhousuistakaan. Pikkusukat vaan ovat niin suloisia, että haluan aamuisin miettiä, mitkä body, housut ja sukat muodostavat sille päivälle hyvän kokonaisuuden! :) Onneksi toinen on vielä niin pieni, että saan aivan vapaasti valita eikä hän osaa valittaa.

Kun aloin ompelemaan lastenvaatteita (tuossa kuutisen kuukautta sitten), tein aluksi paljon bodeja. Paidat koin silloin hankaliksi, pikkuvauvaa kun piti kuitenkin tämän tästä sylitellä ja sitten olisi ollut paita korvissa. Kun tajusin, ettei bodejakaan kuitenkaan määräänsä enempää yhdessä koossa tarvita, aloin tekemään housuja. Kuvissa olevat housut on tehty jo aikoja sitten, ennen bloggailun aloittamista, mutta minusta ne ovat niin ihania, että haluan ne teille esitellä! Todella ylpeä olen kierrätysfarkuista, en kyllä enää muista mistä niihin idean otin. Kommentteihin saapi laittaa, jos joku tunnistaa oman ideansa, se oli nimittäin loistava!!

Tässäpä näitä kuvia:
Haaremihousut ottobre 1/2011 kaavalla. Myllymuksuilta tähtitrikoo, resorit EK:staTässä vielä violettien haaremihousujen erikoisuudesta. Tein ne 2-kertaisena ja saumattomina, ihan itse ohjetta soveltaen! :)


Samalla haaremihousun kaavalla, trikoon ja resorin alkuperää en kyllä  muista. Royal-tuote ehkäpä?

Tämä violetti trikoo on aivan ihanan tuntuista! Siksipä siitä valmistui vielä legginssit ob 6/2012 ohjeen mukaan. Muutin ohjetta laittamalla resorit vyötärölle ja lahkeisiin. Lahkeeseen pääsi oogaboga-velourista yksi ötökkä.

Nämä ovat ensimmäiset velouriset housut, jotka ompelin. Kaavana oli joku Suuren Käsityölehden kaava, mutten tarkemmin saanut sitä enää jäljitettyä, velour Taikavillasta.


Halusin kokeilla raitojen kohdistusta... Vartalo-osuus osui hyvin kohdalleen, mutta lahkeissa ei sitten natsannut.  Näiden kaava on oma sekoitus valmiita kaavoja. Raitatrikoo EK:sta, musta ja valkoinen resori Keskiseltä.
Edelleen legginssit. Näissä on jo taas pari muuttujaa. Halusin aplikoida tuon retrolelun, ainun hymynaamahelistimen taskusta pilkottamaan. Taskut ovat valetaskut. Pallokangas EK:sta, resori ja pinkki tähtitrikoo Keskiseltä, aplikoinnin kankaat omia jämätrikoita.Sitten ne farkut!! Näidenkin kaava on oma sekoitus, resori piti sovituksen jälkeen purkaa vyötäröltä ja ottaa etukappaleelta aika runsaasti pussitusta pois. Nämä ovat kyllä nyt aivan mahtavat farkut!! Pehmoiset (omista vanhoista stretch-farkkuleggareista), jaloista sopivan timmit ja pepussa tilaa meidän satunnaisille kestoilupäiville! Resorina on EK:sta hankittu trikoo.

Takataskuun halusin jotain hauskaa, joten sinne aplikoin Apinapuu-kankaasta tutun apinan. Tässä kuvassa näkyy myös tuo, kuinka "kaupastaostetun"-näköiset näistä tuli, kun leikkasin kappaleet farkkujen valmiista tehdassaumasta.

Tässäpä näitä tekeleitä tällä erää! Nämä olivat jo aiemmin valmistuneita tuotoksia, uuttakin on kuitenkin jo valmistunut, ehkäpä seuraavaksi kerronkin teille uudesta aluevaltauksestani: aikuisten vaatteista! Päivitystä sitten vaan odottelemaan!

2 kommenttia: