Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

lauantai 5. lokakuuta 2013

Laulu kalalle

Joskus on minunkin ompeluissani punainen lanka, tällä kertaa taisi olla oikein kerällinen lankaa, kun lähtöajatuksesta pääsin melko pitkälle. Eli lähtökohtana toimi me and i:n tämän syksyn ihana waves and flower-tunika, jollainen meille kotiutui jo syyskuun lopussa. En raaskinut silloin kutsuilla ostaa tunikaan sopivia housuja, ajattelin että kyllä kai ompeleva ihminen yhdet housut saa aikaan! Saahan hän, kun loppuviimein tajuaa, että yksivärisiäkin kankaita on olemassa.

Tässä siis me and i- syys2013-malliston waves and flower-tunika. Kuva lainattu me and i:n sivuilta http://www.meandi.se/fi/vaatteet/87/mekot%20ja%20tunikat.aspx

Käväisin pari viikkoa sitten Kestovaippakaupalla (ostoksia kauppaan voi tehdä myös täällä), ja sain saaliiksi oranssia joustocollegea ja yhteensopivaa resoria. Nämä pääsivät saman tien paininjalan alle. Me and i-hengessä tein yoga-malliset housut lapselleni, kaavapohjana minulla oli luottoleggarikaava ob 6/12-lehdestä. Ja me and i-hengessä halusin aplikoida jotain housujen pyllypuolelle. Laulukalatrikoon sain kangasvaihtareilla,  se on alun perin Seliasta, ja tyttökala pääsi housujen takaosaan. Lopulta, kun olin laulakalaa laittanut housuihin, päätin tehdä siitä myös paidan. Ihanaan kankaaseen halusin lisätä jotain tyttömäistä, joten pienet liehukkeet pääsivät olkapäille koristeiksi. Myös hihoissa on huvittavat rypytykset yksityiskohtina. Kaavana oli ob:n funny sleeves 1/12-numerosta. Muokkasin vain lisäämällä hieman leveyttä etu- ja takakappaleisiin, kun ne näyttivät niin kapeilta, enkä tykkää makkarankuorista (etenkään näin pienellä).

Tässä kuvassa näkyy parhaiten nuo liehukkeet ja hihan rypytys

Aika kauas siis kantoi ajatukseni. Tosin punaisen langan ei taida olla tarkoitus rönsytä asiasta toiseen, mutta samapa tuo. Mulla nämä tuntuu muutenkin menevän rönsyilyksi. :) Niin, ja kyllä nuo housut ihan oikeasti sopivat sen alkuperäisen aaltotunikankin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti