Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

torstai 8. toukokuuta 2014

Farkkuhame

Äidin kesävaatekaapin täydennys jatkuu. Tämä farkkuhamemalli on ollut jo kauan ajatuksissa, oikeaa puuvillakangasta ja pilkottavia farkkuja ei vain ole tullut aiemmin vastaan. Hameen mallin apinoin ystäväni ihanasta samantyyppisestä ostohameesta.  Materiaalit: farkku omista vanhoista jegginsseistä, 
puuvilla Jyväskylän wishwearin kangasmyynnistä talvella hankittu

Tein hameen näin yksinkertaisesti: 
Pistin farkut jalkaan, merkkasin nuppineulalla sopivan pituuden hameen alkamiselle. Sitten leikkasin farkut n. 5 cm merkin alapuolelta irti lahkeista (lisäsin siis pituutta saumanvaran vuoksi, ja sen vuoksi, että arvelin kankaan hieman nousevan, kun housuosa ei ole "vetämässä" haaraosaa alaspäin"). Sitten määritin sopivan helmanpituuden mittanauhalla farkkuosio päälläni. Leikkasin puuvillasta helman suorakaitaleena koko kankaan levyisenä kahtena kappaleena. Halusin siis paljon rypytystä helmaosaan! 

Sen jälkeen ompelin helmakappaleet lyhyistä reunoistaan yhteen, rypytin nuppineuloin farkkuosaan, ompelin yhteen ja päällitikkasin. Helmaan tein lopuksi pienen päärmeen. 

Tähän versioon tein tosin taskutkin farkkuosaan, mutta se ei enää ollutkaan kovin yksinkertaista. Parempi olisi tullut, kun olisi olleet etutaskulliset farkut jo lähtötilanteessa.

1 kommentti:

  1. Tosi hauska setti taas! Olet luova värien yhdistelemisessä ja kaavojen muokkaamisessa!

    VastaaPoista