Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Pehemiän Savaway
Tähän saakka olen päässyt vain ihailemaan muiden tuotoksia Savawayn aikoihin erinäisten syiden vuoksi. Tällä kertaa pääsin kuitenkin itsekin osallistumaan, ja hauskaahan se oli!

Perjantaina siis aamulla klo 8.00 ympäri FB:n SaVan ompelijanaiset saivat luvan avata tämän viikon yllätyspaketin, joka oli Pehemiältä. Paketista paljastui palanen Kalastajat-trikoota (Leena Rengon suunnittelemaa, Pehemiän ja Majapuun yhteistuotos) pinkkinä-musta-keltaisena tai vihreä-turkoosi-sinisenä. Meille tuli pinkkiä versiota, ei kyllä paremmin olisi voinut sopia! Päivän sai katsella tarvikkeita, kaavoja tms. ja pestä kankaan. Illalla sitten klo 21.00-23.00 oli ompeluaika, tavoitteena siis saada jotain valmista aikaan. 

Näillä lähdin liikenteeseen


Itse pääsyin Kalastajat-palaseni kaveriksi valitsemaan yksivärisiä lisäkankaita. Keltaista ja mustaa trikoota, keltaista, pinkkiä ja mustaa resoria, kuminauhaa, neppejä ja muutamat kaavat otin valmiiksi esille. Halusin kokeilla tästä kankaasta hieman pussittavahelmaista tunikaa tytölleni. Kaavapohjaksi valitsin uusimman ottobren 4/13 ensimmäisen kaavan Lil' Darling, mutta muokkasin kaavaa hurjasti. Lisäsin helmaan A-linjaa, pidensin helmaa reilusti, tein hihoihin resorit ja lisäsin taskut. Sain tunikan valmiiksi juuri tasan klo 23.00, ehdin viimeisellä minuutilla vielä päätellä, vaikka se näytti ensin jäävän yliajalle. :)

Edessä tunikassa on reilusti pussitusta, takana rypytyksiä ei ole lainkaan helmaa lukuunottamatta.Tänä aamuna pääsin testaamaan tunikaa tytölle, ja se oli huippu! Alunperin luulin kunnianhimoisesti, että kahden tunnin ompeluajassa väännän helposti tunikan JA legginssit, mutta legginssit tein sitten tänään. Olen aivan hurahtanut nyt noihin röyhelöihin!! Nämä vaatteet on tehty tytölle silmällä pitäen syksyllä alkavaa hoitotaivalta.

Aamulla ei meinaa oikein tytön kärsivällisyys riittää poseeraamiseen. :)

Legginsseihin laitoin Kalastajista mustan raidan röyhelöksi, röyhelö on huoliteltu kuvion aallon mukaisesti rullapäärmeellä venyttäen.

Kankaana Kalastajat-trikoo Pehemiältä, keltainen trikoo Metsolasta,
valkoinen FOE Kangastukusta ja pinkki resori Keskiseltä

Yhdistelmästä ei ole nyt sovituskuvaa, leggarit ovatkin vielä vähän isot. :) Mutta näitä voi hyvin käyttää yhdessä, tai sitten erikseen. Ja voi että tykkään setistä ja tuosta Kalastaja-kuosista! 

9 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä ihana setti! Tuo taskun röyhelö on ihan huippu (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joskus näköjään pienessä paineessa tulee hyviä ideoita. :) tokikaan en ole ensimmäinen joka keksi lisätä röyhelöt taskunsuuhun :)

   Poista
 2. Tosi ihana setti! Sä oot kyllä taitava. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Ja taitava olet itsekin, vieläkin mietin niitä punaisia housuja. :)

  VastaaPoista