Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Tyttömäinen mustiPitipä sitten tehdä meidänkin neidille kauppahaalari, kun serkkupojallekin tuli tehtyä. Metsolan myymälässä vierailin helmikuussa, ja sieltä tarttui mukaan musti-joustofrotee ihan vain ihanuutensa vuoksi. Mekko tästä palasesta oli alunperin tulossa, kun pelkäsin, että musti itsessään on liian poikamainen kuosi (edellisessä postauksessa pohdin näitä tyttö- ja poikavärien merkitystä meidän elämään). Kun ajatus kauppahaalarista tuli, päätin kuitenkin tehdä sen mustista ja piristää sitä punaisella. Hupun halusin jättää pois, sillä välillä ajamme autolla pitkiäkin matkoja, ja tähän saakka huppu on ollut vain tiellä kaukalossa istuessa. Pitsin keksin lisätä raglansaumaan vasta, kun haalari oli kokonaan muuten valmis. Ja olinpa ylpeä itsestäni, kun osasin vuorittaa tämän niin siististi! Hian- ja jalansuuresoreihin katsoin apua täältä. Tuli kyllä hyvä haalari, eikä yhtään liian poikamainen (tarvittaessa kuitenkin menee joskus pojallekin, kun purkaa pitsin pois). Tänään tein vielä melko perus neliöpipon tämän haalarin kaveriksi, kun sain haettua punavalkoista pallotrikoota Eurokankaasta.

Pitsi-yksityiskohtaMusti-joustofrotee, keltainen interlocktrikoo Metsolasta, musta resori KVK:sta, punainen resori Keskiseltä, musta metriketju Myllymuksuilta, musta pitsi paikallisesti askarteluliikkeestä
Kaavana OB 4/12 jumpsuit muokkauksin (kavennettu, resorit tuplana, lisätty haarakiila, poistettu huppu) ja vuoritettuna


Jotenkin tuo haalari ja asettelu kuvassa oli niin, että ajattelin sen näyttävän oudolta, jos rajaan sohvan siitä pois.

Pipon kaava oma. Pallortikoo ja valkoinen resori EK:sta, musti leikattu ja aplikoitu sellaisenaan musti-jf:sta


Lisäksi, koska nyt on taidon ja käsityön viikko, ajattelin väläyttää hieman omaa työtilaani. Mulla on sellanen luksustila, kun parvi, joka on kokonaan meikäläisen ompelusoppena. Niinpä ei tarvitse sulkeutua mihinkään huoneeseen erikseen, saan osallistua keskusteluun jne., vaikka ompelisinkin. Olen vieläkin, 1,5 vuoden jälkeen, tästä tilasta aivan pähkinöinä! Tällä viikolla sain myös kangaskaapin itselleni ja se selkeytti hurjasti työtilaani (pohjimmiltani kuitenkin ihailen järjestystä). Koneina käytän Husqvarna Viking Emerald 116:ta ja Huskylock 460ED. Tämä ompelukone on ollut käytössäni jo pian kymmenen vuotta ja saumuri on äitini vanha. Molemmissa on aivan riittävästi juttuja käyttööni, toki saumuri kaipaisi ehkä hieman huoltoa, jos nyt sattuu häiriintymään siitä, että paininjalka lähtee välillä irti...


Tunnistatko itsellesi mieluisia kankaista? :)


Loppuun vielä piristyksesi sovituskuvista ehkä onnistunein:


9 kommenttia:

 1. Tosi kiva haalari! Minä taas en näe tässä sen enempää tyttöä, kuin poikaakaan tässä kuosissa - minusta se sopii hienosti kaikille!
  Ja voi miten kiva olisikaan tuollainen ovilla varustettu säilytyspaikka kankaille... turhaan keräävät pölyä tuossa näkösällä mutta kun ei ole kunnon paikkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän tuo musti sopii hyvin molemmille, olet oikeassa. Halusin vielä silti korostaa pitsillä ja punaisella kuosin tyttömäissemmäksi. :) Kaappi on itselläni ollut vaikka kuinka kauan, milloin se on säilönyt sisäänsä tv:n, milloin koristeita ja nyt se on kyllä jotenkin niin sopivassa paikassa ja tehtävässä! :) Luulin, ettei minullakaan ole paikkaa kankaille (paitsi sellaiset isot pahvilaatikot), mutta ymmärsin tyhjentää tämän kaapin muusta, muualle sijoitettavasta tavarasta.

   Poista
 2. Ihana haalari! Ja olen kyllä vähän kateellinen tuosta sinun työtilastasi kaappeineen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, tuo työtilahan näyttää aina noin siistiltä... :) Mutta kaappi on kyllä hyvä, ja siinä kun on lasiovet, niin tulee viikattua kankaat siististi takaisinkin.

   Poista
 3. Sinulla on toedllakin oikea luksustila käytössäsi, ihailtavan säntillisine kangaspinoineen. Voi kuinka hieno haalarista tuli ja aivan mielettömän ihanat yksityiskohdat. Minulla koirat odottavat vielä inspistä, mutta jospa se nyt näiden kuvien myötä tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, itsekin olen haalariin ollut tyytyväinen. Se on nyt ollut käytössä kauppareissuilla ja on sillä lämpimien päivien päikkäritkin jo nukuttu, ja on täydellinen tarkoitukseensa! Resorihiat on pikkuneidillekin kivat, kun pääsee autossa sitten pikkukätösin käsiksi leluihin ja muihin. Jäänpä innolla odottamaan sinun versiotasi mustista!

   Poista
 4. Ei vitsi! Oli nyt pakko tulla kommentoimaan, että sä oot kyllä huipputaitava! Noi molemmat haalarit on ihan mahtavat, ja kauheesti täällä oli kaikkea muutaki hienoa mitä en ollu vielä nähny :)

  VastaaPoista
 5. Ihana haalari. :) Kiva tuo pitsi tuossa. :)

  VastaaPoista