Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Helikopterilla kesään

Kun pääsin ensin kevään alussa tekemään neidin pienimmälle serkulle kauppahaalarin (täällä), sain vielä kunnian tehdä kesävaatteet koko serkkukatraalle. Minun onnekseni serkut rajoittuvat toistaiseksi ainakin kolmeen pieneen ihmiseen. :) Pojille tein shortsit heidän äitinsä kangasvalikoiman helikopterikankaasta. Serkkutyttö on jo niin iso tyttö, että annoin hänelle kulkuoikeuden ompelusoppeeni kangaskaapille, ja lupasin tehdä hänelle topin mistä tahansa kaappini trikoosta, kunhan sen mitta vain käyttöön riittäisi. Ja tyttöhän valitsi hienosti Marimekon hedelmäkori-kangasta! 

Kaavoiksi valitsin uusimmasta ottobresta pojille shortsit ja tytölle topin, jossa olkapäätkin peittyvät. Toppi oli ihanan nopea surautus, kun taas shotseissa sai vähän näpertää. Serkkujen äidillä oli helikopterikankaaseen valmiina sopivaa turkoosia resoria ja minä otin omasta varastostani hieman mustaa perustrikoota lisäksi, kun ei molemmille pojille olisi muuten shortseja saanut. Toppiin valitsin tumman violetin resorin kaula-aukkoon ja hiansuihin, koska serkkutyttö ei hirveästi pinkistä perusta. 

Kaava: ob 3/13 malli nro. 29, kokona 158, pienin muutoksin.
Trikoo Marimekon tehtaanmyymälästä, resori omasta varastosta

Isomman pojan shortsit ob 3/13 malli nro. 10, kokona 128 cm
Helikopteri-trikoo ja turkoosi resori pojan äidiltä, musta trikoo EK

Isomman pojan shortseista en ollutkaan ottanut kuvaa täysin valmiina, enkä ollenkaan takaosasta, joten näillä mennään. Näihin tuli vielä vyötärölle kiristysnyöri samasta helikopteritrikoosta ja lahkeisiin tietysti käänteet. Kiristysnyöri kuviollisesta trikoosta oli muuten tosi hieno, suosittelen kokeilemaan, kun sellaista tarvitsee!


Pienemmän pojan shortsit samalla kaavalla kuin isomman, itse pienensin n. 86 cm-kokoiseksi, jätin pois etutaskut ja vyötäröltä kuminauhan sekä kiristysnyörit

Pienemmän pojan shortsit takaa - resoritereellä korostettu musta takatasku.

Nyt kun on sitten serkutkin vaatetettu voisin alkaa miettimään taas, että mitä itseltä ja omalta tytöltä puuttuu kesää varten. :) Loppuun vielä sovituskuva isommasta serkkupojasta, shortsit pääsivät jo testikäytölle, niin lämmintä on! 

1 kommentti: