Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

KevätjakkuNäin kivan trikoojakun Julian putiikissa ja muistin, että jossain käsityölehdessä on ollut kaava trikoojakkuun. Niinpä en ostanut valmista jakkua vaan tarvikkeet sellaiseen ja päätin surauttaa itse omannäköisen. 

Aivan ihana materiaali löytyi Kestovaippakaupasta - joustocollege. Kävin ihan puodilla hypistelemässä kankaita, kun joustocolleget sinne tulivat ja luulin ensin niitä trikoiksi! Olivat niin pehmeää ja siloista päältä! Tämän joustocollegen nurja puoli on lenkeillä, tykkään jotenkin siitä enemmän kuin harjastusta collegen nurjasta puolesta. Harjattu college tuo mieleen jotenkin fleecen, joka taas on materiaali, josta en välitä. 

Kaava jakkuun löytyi Suuren käsityölehden v. 2012 2-numerosta. En tehnyt jakkua vuoritettuna, kuten ohjeessa oli, mutta alavarat halusin tehdä jostain pirteästä kankaasta. Hamstereista sainkin palasen raitatrikoota, jonka turkoosi raita oli täsmälleen samansävyistä, kuin itse jakkucollegen turkoosi! Jakussa ei vielä toistaiseksi ole mitään kiinnitysmekanismia, koska luulen, että pidän sitä enimmäkseen auki. En mitenkään malttaisi tehdä etukappaleelle napinläpeä! :) Oli muuten melkoinen homma kantata nelinkertaisella trikookantilla koko jakku ympäriinsä ilman kantinkääntäjää...!


Takaa kanttauksen jälkeen jakku vähän tönöttää, mutta jospa se siitä pesuilla asettuisi...

Hiansuihin laitoin takasaumaan raitatrikoolla päällystetyt napit.

Olen kyllä hirmu tyytyväinen tähän jakkuun! Koska trikoo on värikäs, sopii tämä monen eri värisen topin/t-paidan kanssa. Käyttöönkin tämä jo pääsi ja oli juuri sopivan lämpöinen tämänhetkisille lämpille keleille. Pesunkin tämä college kesti ongelmitta, joten uskoisin että tulee pysymään hyvin muodossaan. Tästä materiaalista tekisi mieli tehdä kaikenlaista kaikissa väreissä!

8 kommenttia:

  1. Aivan mahtavan raikas ja keväinen. Kateellisena katson kuinka hyvin sopii sinulle.

    VastaaPoista
  2. No johan on räiskyvä jakku! Asettuisiko se höyryttämällä se kantti takaa, itse aina korjaan sillä kanttien kauneusvirheet ja useimmiten se toimii :)

    VastaaPoista
  3. Hieno jakku ja mahtava tehoste tuo raita! :)

    VastaaPoista