Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Piilosilla

Noin, nyt on meidän perheen ensimmäinen ulkomaanmatka tehtynä ja kotiin päästy. Tokihan kotona piti heti päästä ompelusoppeen tekemään "edes jotain". Little elephant-mekko on ollut tekolistalla jo pitkään, mutten löytänyt aikaa ja sopivaa kangasyhdistelmää aikaisemmin. Eilen inspiraatio iski! Päiväunien aikaan sain kaavat piirrettyä, toisten päiväunien aikaan kankaat leikattua ja aloitettua ompelun, ja tänään sitten viimeistelin mekon. Tuli kyllä niin mieleinen! Lopulta myös tähän valikoituneet kankaat ovat olleet hyllyssä jo jonkin aikaa (uusiakin toki tuli viime viikolla, mutta ne ovat vasta pesussa). Itselleni tein jo ennen matkaa samaisesta kankaasta painijanselkäisen topin, jossa jujuna on helma, jossa kangas vaihtuu "pitsimäisesti". Mekossa kaavana Little elephat OB 3/13 ilman muutoksia. Kankaina Puutarhapiilo Selialta, apilakangas KVK:lta, resori omasta varastosta

Mekon takakappaleeseen sain haluamallani tavalla tiikerin piiloon, siitä näkyykin silmät, nenä ja suu silloin, kun huppu on alhaalla. :)
Tekaisin mätsäävät pökätkin neidille. Nyt on ollut sen verran lämmin varsinkin sisätiloissa, että legginsseilläkin tulee liian kuuma, joten nämä tulevat tarpeeseen. Alushousukuminauhan löysin Velj. Keskiseltä Tuurista. Röyhelötkin piti saada! :) Kaavana ottobren ilmaiskaava https://www.dropbox.com/s/6wal51u32w3tt5j/BabysUndies.pdf 
Oman toppini kaavan otin valmistopista. Helman pallotrikoo on Metsolasta. Tuosta oranssista kukasta en tykkääkkään, mutta menin ja silitin kangasvärin kiinni, joten taitaa olla toivotonta saada sitä siitä enää poiskaan... 


Jos olisin kehdannut (viitsinyt) olisin kuvakäsitellyt habaa. mutta ei näin iltayöllä kykene muuhun kuin realismiin. Ainakin painijanselkä näkyy hyvin tässä kuvassa. :)


Tässä vielä lähikuva toppini etuosan saumasta. Itse olen tähän tyytyväinen, enkä ole muualla tällaista nähnyt. :)


Pakko vielä kertoa, että syy siihen miksi valitsin juuri Little elephant-kaavan tytön mekkoon, on siinä, että siinä on paljon kantattavaa. Nimittäin sain Kestovaippakaupan Essiltä lainaan kantinkääntäjän. Peitetikkikonettahan en omista, mutta ainakin Naurava nappi-blogista löytyy ohje sen käyttöön tavallisessa ompelukoneessa. Ja voi hyvänen aika, kun olikin kanttaus helppoa ja kylläpä tuli tasaista jälkeä (ainakin, kun oli vähän opetellut)! Saan vielä vajaat pari viikkoa pitää kääntäjää lainassa, ja arvatkaapa vaan, millaiset kaavat pääsee testaukseen sinä aikana? Uusia kankaitakin posti kuskasi meille loman aikana vinon pinon, joten materiaalista ei ainakaan ole puutetta!

8 kommenttia:

 1. Ihania! Erityisen hieno tuo oman toppisi helma? Miten teit? Voisin inspiroitua siitä. :) Onko applikoitu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Helma on tosiaan aplikoitu kapeahkolla, mutta aplikointia harvemmalla siksakilla. En käyttänyt tukikankaita ollenkaan, kun haluan sauman joustavan ja elävän. Onpa mukavaa, jos sain sinua inspiroitua! :)

   Poista
 2. On kyllä tosi kiva tuo topin helma, en minäkään ole nähnyt ennen tuollaista keksintöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulee kyllä hyvä fiilis, kun keksii jotain omaa. :)

   Poista
 3. Hienoa, upeat työt ja kivasti yhdistelty eri kankaita/kuoseja. Nyt vain kantinkääntäjä kovaan käyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se hauskaa, kun valitsee kaavat kantin mukaan, mutta minkäs teet! Kiitos vielä lainasta!

   Poista
 4. Aivan ihana toppi...määkin haluun kantinkääntäjän :P kuka tilaisi mulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lyhyen kantinkääntäjäkokemuksen jälkeen voin kyllä suositella sitä. Ehkäpä luitkin jo tuolta uudemmista postauksista, että en pystynyt vastustamaan oman kääntäjän hankkimista, joten postia odottelen... :) Siitä vaan siis itse tilaamaan! :)

   Poista