Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kyllä se on kilpailu ja kiire, jotka minua motivoivat

Minäkö muka kilpailuhenkinen? Heti, kun Neenuska ja Emeli Design ilmoittivat ompelukilpailustaan, jossa kankaana käytettäisiin heidän kankaitaan appelsiinijoustofroteeta ja sydänkissatrikoota, aloin suunnittelutyön, millä töillä kilpailuun osallistuisin. Molempia kankaitahan minulla on kangaskaapissa, ja aiemmin olen jo tehnyt niistä 2 mekkoa, "amelie"-mekon ja huppumekon. Koskapa kilpailuun sai osallistua niin monella työllä, kun huvittaa, päätin tehdä vielä yhden ompeluksen. Niin, minäkö muka kilpailuhenkinen...? 

Pikainen katsaus tytön vaatekaappiin, ja keksin ettei siellä ole kuin yhdet lappuhaalarit. Niinpä kävin läpi kaavalehteni, ja työn alle pääsi jo pitkään harkinnassa ollut Jumping-Jack Ottobre 1/11-lehdestä. Tein ilman saumavaroja, koska aiemmin tekemässäni, osittain samaa kaavaa oleva Petit Féé- mekko, oli mielestäni reilua mitoitusta. Halusin housuihin valetaskut, ja kuinka ollakkaan, kaavassa oli ne valmiina! En halunnut tehdä napinläpiä, joten kiinnityksenä näissä on nepparit ja napit on ommeltu päälle hämäykseksi. :) Näistä tuli oikein sopivat syksyn hoidon aloitukseen. 


Appelsiinijoustofrotee Neenuskalta, musta trikoo EK:sta, musta resori Velj. Keskiseltä, isot napit Tiimarista ja nepparit Baby rolandit KangastukustaKilpailuun osallistumisen vuoksi tällä kertaa lapsosen kasvot peitetty.


Neenuskan ja Emeli Designin kilpailun ohjeet löydät täältä, aikaa osallistumiseen on vielä reilun viikon verran.

Ja voivoi, tuolla ompelusopessa on kamalan paljon kankaita. Kävinpä elämäni ensimmäisillä kangasvaihtareillakin, ja lomareissulla Metsolassa. Kääk, vaikka yritän nyt olla kovasti tilaamatta uusia kankaita, keksin näköjään hienoja kiertoteitä silti kangasvaraston täydentämiseen. Onneksi silti jotain tulee tehtyäkin, ettei aivan ole vain kankaiden säilyttämistä tämä harrastus. :)

1 kommentti:

  1. Minä olen vasta menossa Metsolaan ja hikeä pukkaa valmiiksi. Minäkin olen hurjan kilpailuhenkinen, mutta nyt ei aika vaan riittänyt. Ihanat housut ja tämä appelsiini kuosi on <3.

    VastaaPoista