Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

maanantai 5. elokuuta 2013

Syksyn varalle lämmintä

Pari viimeisintä päivitystä ovat koskeneet kilpailua. Miksipä turhaan hypätä nytkään uuteen aiheeseen...? Virtuaaliompeluryhmässä järjestetään parhaillaan ompelukilpailua, ja eihän se auta, kun osallistua siihen(kin). Olen toki muutakin ommellut tässä välillä, mutta ne vaatteet ovat menneet suoraan käyttöön, joten niiden päivittäminen blogiin on täysin riippuvainen pyykkikoneen käytön aktiivisuudesta. Voin kyllä sanoa, että viime aikoina ompelukoneen käyttö on ollut pyykkikoneen käyttöä aktiivisempaa. :)

Syksy on tulossa vääjäämättä, ja ompelukilpailu sysäsi minut tässä projektissa liikkeelle. Projekti on ollut mielessä jo pitkään, jo viime syksynä harmittelin, kun ei kaupoista löydy kivaa takkia. Nytpä siis tuumasta toimeen. Olin huomannut eri blogeissa käytettävän varsin menestyksekkäästi takkikaavana Suuren Käsityön sadetakkikaavaa (SK 3/2010). Itse päädyin kaventamaan kaavaa, ja lisäämään taakse sisäänotot, sekä muuttamaan hupun hiippahupuksi. Ehkä olisi voinut kaventaa hihojakin, mutta mahtuupa nyt vähän paksumpikin neule takin alle.Ihanaa, kun on itse itselle tehty takki, sain tähän kaiken sen, mitä takilta haluaisinkin. Huvittavat ympyrätaskut, pirteän vuorin, oikean mittaiset hihat (ostotakeissa on kaltaiselleni kääpiölle AINA liian pitkän hihat) ja vetoketjun, joka sekin on oikean mittainen, samoin kuin itse takki.


Takista tuli hirmu mieleinen! Vaikken palkintosijoille ompelukisassa sijoittuisikaan, ainakin saan kulkea takissani koko syksyn! Kangas on Ikealta, ja sopii niin kivasti syystakkiin. Takin vuori on EK:n palalaarista satiinia, ja väritykseltään se muistuttaa kesästä ja keväästä, ettei tuleva talvi pääse nujertamaan. Niin se ompelukilpailu itse. Aiheena oli bingo! - 3x3 ruudukko,  josta piti työhönsä valita pysty-, vaaka- tai viistorivi. Minun rivini on aplikointi - tasku - raita. Aplikointi on pieni, ja joskus piilossa, eli niskassa pikkuinen kettu. Tein ketun tarkoituksella piiloon, että käyttäisin takkia sitten varmasti eikä hassu kuva estäisi takin käyttöä virallisemmissakaan tilaisuuksissa.

8 kommenttia:

 1. Tosi hieno takki. Olen itsekin haeskellut inspiraatiota ja kaavaa syystakkiin. Vähän vaan huolettaa että onnistuisiko ne tarvittavat muutokset tuohon kaavaan itseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olisikin ihanaa, kun löytyisi täydellinen takkikaava, mutta musta tuntuu, että kaikkiin joutuu jotain muutoksia tekemään. Joten rohkeasti vaan kokeilemaan vaikka tuohon kaavaan muutoksia! :)

   Poista
 2. Oikein nätti takki. Oma takkini odottaa vielä leikkaamattomana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jään odottelemaan sinun blogiisi takin ilmestymistä! :)

   Poista
 3. Hieno takki! Voi, kun uskaltaisi/ehtisi itelleen tehdä takin... Tämäkin projekti keikkuu siellä loputtomalla to do -listalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kokeilemaan vain, näin ainakin saa sitä mitä haluaa! :)

   Poista
 4. Huikean hieno! Apua, kuinka ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pidän kyllä tästä itsekin! :) Onneksi kuitenkaan vielä ei ole ollut kelejä tämän käyttämiseen. ;)

   Poista