Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

torstai 29. elokuuta 2013

Siiri ja Myyry sipulissa

Olen pyrkinyt elokuun ajan olemaan hankkimatta uusia kankaita ja kuluttamaan ahkerasti pois jo olemassa olevia. Olen myöskin päättänyt, että kun jatkossa tilaan kankaita, mietin minkä verran sitä tarvitsen ja tilaan sen määrän. Hienoja nämä päätökset, kun olin hetken harrastellut ompelua, päätin ettei kannata tilata kangasta vain muutamaa kymmentä senttiä, vaan täysin metrein... :) No kuitenkin, elokuun ajan olen pystynyt vieroittamaan itseni kangashamstrauksesta (osittain hoitovapaan aiheuttaman tyhjän lompakon vuoksi, myönnän) ja saanut aikaiseksi mahtavan pinon uusia vaatteita koko meidän perheelle, ja olenpa päässyt vaatettamaan ystäviäkin (tai heidän lapsiaan jos totta puhutaan). 

Onneksi kuitenkin tämänkertaisen ompeluksen kangasta olin tilannut täysin metrein, ja pääsin kokeilemaan itselleni paljon puhuttua Onion 2035-kaavaa (I k a s y r:iltä). Siiri ja Myyry-kangas taipui aikuisen vaatteeksi todella hyvin ja kaava istuu mielestäni hyvin meikäläiselle. Aluksi valitsin liian suuren koon mittojen mukaan, mutta tein sitten kuitenkin koon, jota normaalistikin käytän. 

Hihat tein 3/4-hihoina, olen nyt ihastunut sellaisiin. Helman tein Ommellinen-blogin innostamana takaa pidempänä, kuin edestä. Pitsiä lisäsin eteen poikkisaumaan ja etukappaleelle lisäsin oikealle pienen taskun pitsireunuksella. Olen huomannut, että tarvitsen nykyään taskuja koko ajan! Milloin avaimelle, kännykälle, lapsen välipalalle, legopalikoille jne! Hullua, ennen en käyttänyt taskuja lainkaan! :)


Pienemmät SiiriMyyry-ompelukseni löydät täältä: paita ja racerback-mekko. Lisäsin muuten sivuilleni painikkeen, jonka kautta voit tilata tekstit sähköpostiisi. Tietysti myös lukijaksi saa liittyä, on aina mukavaa huomata kun uusia lukijoita on liittynyt seuraani! 

4 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon siitä, että olet saanut vieroitettua itsesi kangashamstrauksesta. siinä minulla on vielä paljon tekemistä. Tämä tunika sopii sinulle upeasti! Ja väri on täydellinen.

    VastaaPoista