Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

maanantai 4. helmikuuta 2013

Potkuhousut

Voi kuinka vaikeaa oli löytää potkuhousujen kaavaa! Onneksi löysin lopulta kaavan, joka on piirretty me&i-haalarihousujen pohjalta (kiitos Ompeluelämää-ryhmä!). Tykkään haalarihousuista, joissa on kunnon resori lahkeensuussa, kun pikkuneiti on niin tehokas liikkumaan, ettei resorittomat housut pysy matkassa mukana. Lisäksi meillä noustaan nykyään tukea vasten, joten terälliset haalarihousut eivät ole parhaat mahdolliset, kun haluan pitää jarrusukkia. Olisi muuten kiva joskus päästä kokeilemaan sitä jarrusukan jarrumateriaalia vaikkapa potkuhousujen pohjaan, muistelisin että sitä on joskus jossain ollut myynnissä.

No siis, hain Eurokankaasta velouria ja tein pieniä muutoksia haalarikaavaan. Ohjeessa oli valmiiksi, että kaava on kapeahko, joten lisäsin taitteelle sentin leveyttä. Leikkasin osat myös reilun sentin saumavaroilla, niin siitäkin tuli vielä väljyyttä. Aplikointiin olen ottanut ohjetta täältä, tämä kuva tosin oli niin helppo, ettei ollut kuin yksi osa, joten tuossa ohjeessa olevan kalvo-osion jätin kokonaan pois.


Kaava me&i-haalareista,
kankaat: ruskea Eurokankaasta, violetti velour Taikavillasta ja violetti resori omista varastoista,
nepparit Kangastukusta.


Tykkään aivan hirmuisesti tällä hetkellä violetista, ja mielestäni tuo ruskean ja violetin yhdistelmä raikasti hienosti pohjakangasta. Selkäpuolelle aplikoin pienen omenan, sen oli tarkoitus tulla peppuun, mutta mutu-tuntumalla, kun paikkaa arvioin, niin selkäänhän se tuli. :) Nepparit on lilat baby rolandit. Tällä kaavalla teen kyllä jatkossakin haalarihousuja, sopi meidän neidille, kuin nenä päähän!

Löysin myös lopulta terällisen potkuhousun kaavan, ja teinkin sillä kaavalla yhdet potkarit, mutta se kaava vaatii vielä säätöä. Tuli nimittäin sellaset jumppatrikoot, että paukkuu vaan, kun on niin kapeat! Katsotaan nyt, muutanko kaavaa, kun tuskin me enää terällisiä tarvitaan. Kesäkin kun on tulossa, pian saa olla ilman sukkia!!

1 kommentti: