Kuvat ovat omiani, ethän kopioi niitä ilman lupaa!

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Yövaatteita

Usein ompelen sitä mitä juuri sillä hetkellä haluan ommella, ja tämä onkin johtanut nyt jo siihen, että pikkuneidin kaapissa on paljon bodeja, housuja ja mekkoja. En ole aina muistanut miettiä, mille vaatteelle ehkä olisi tarvetta. Jostain syystä ne tarpeeseen tehdyt ompelukset tuppaavat olemaan tylsiä. :) 

Mutta nämä kaksi yöpukua tein ihan tarpeeseen. Pilkkuyöpukuun otin kaavat H&M valmiista yöpuvusta ja suurensin sitä hieman. Pilkkuyöpuku on tehty jo aikoja sitten eikä minulla ollut silloin vielä prymin nepparipihtejä, joten laitoin tuohon nuo KAM-nepit. Ne kyllä piristävät hauskasti muuten ehkä vähän tylsää yöpukua. Pitäisi laittaa niitä nykyäänkin kuitenkin useammin vaatteisiin varsinkin näkyvälle paikalle, kun ovat niin kivan värikkäitä! :)

Yöpuvun kankaat Eurokankaasta


Pilviyöpuku tuli sitten tehtyä ihan oikealla valmiilla kaavalla. Kaava on ottobre 6/12 ihan ilman muutoksia. Tuo malli on mukavan kapoinen ja vetoketju aukeaa tuonne toisen lahkeen resoriin saakka. On ollut käytössä helppo pukea ja mukavan tuntuinen! Meillä kun ei enää öisin heräillä, niin ei haittaa vaikka vetoketju aukeaakin vain yhteen suuntaan. Pikkuneidillä on yökaverina Herra Hakkarainen-pehmolelu, joten luonnollisesti aplikoin hahmon yöpaitaan. Aplikointiin näinkin tarkan kuvan kanssa otin oppia Maitotyttö-blogista. Täysin vahingossa Hakkarainen osui sopivasti tallustelemaan pilvien varaan. :) Tässä yöpuvussa hyvää on mallin lisäksi se, ettei se ole terällinen. Pikkuneiti kun liikkuu jo niin paljon, että on helpompaa olla ilman sukkia, eikä ole pelkoa kaatumisesta.

Pilvikangas Myllymuksuilta, resori ja vetoketju Eurokankaasta

Aplkikoinnin kankaat trikoo- ja velourpaloista sekä vanhasta pyyhkeestä :)

Yöasioihin liittyy myös tutti. Meillä on syöty tuttia aivan alusta asti ja nyt kun tyttö on 10 kk, olen alkanut miettimään tutista luopumista. Olisiko teillä hyviä neuvoja tutista luopumiseen? Pitäisiköhän siitä luopua kerralla (tuskin nukahtamisvaikeudet kestäisivät kuitenkaan muutamaa päivää pidempään...) vai ensin luopua päiväunitutista ja myöhemmin vielä yötutista? Kääk, miten tämäkin asia oli muka niin selvä ennen omaa lasta...?!

Olisiko teillä ajatuksia tähän blogiin liittyen? Kehittämisideoita saa antaa, olen kuitenkin niin vasta-alkaja bloggailun maailmassa, että tämän muoto vielä hakee itseään.

9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen ja kaunis blogi sulla! Käyttämäsi fontti on mielestäni hyvännäköinen, mutta ehkä sopisi paremmin aivan lyhyeen tekstiin. Sitä on aika raskas lukea useampi rivi.

  Kuvissa tulee hyvin esiin kuvattava kohde, kun poistat taustat. Kuvista tulisi vielä siistimpiä, jos pehmentäisit kuvatun kohteen reunan (esim. Gimpissä ja Photoshopissa se pisaran näköinen työkalu). Tai jos maalaat taustan valkoiseksi siveltimellä, niin muuta sivellin pehmeäreunaiseksi ja aika pieneksi, kun sudit ihan kohteen vierestä, niin kohteen reunaan ei jää näkyviin pikseleitä. Kuvien värit näyttäisivät puhtaammilta, jos säätäisit valkotasapainon (esim. Gimpissä: kuva - automaattinen - valkotasapaino, tämä toimii yllättävän monessa kuvassa).

  Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos hyvistä parannusehdotuksista! Juurikin tuota fonttia olen arvaillut, että onko se hankalaa lukea. Yritänpä etsiä tuolta paremman fontin (kun se perusteksti on vähän tylsä... :) )!

   Kuvankäsittelyssä olen vielä enemmän opetteluvaiheessa, kuin itse blogissa, sillä opettelin käyttämään ihan tätä tarkoitusta varten tuota Gimppiä. Eli pisarankuvaa metsästämään sieltä, kiitos tästä! Noita kuvankäsittelyvinkkejä on välillä niin hankala löytää! :)

   Poista
 2. Oletko tutustunut Gimp Suomi -sivustoon? Siellä on ohjeita ohjelman käyttöön ja mm. kysymyspalsta. Minäkin olen saanut lisäintoa kuvankäsittelyyn blogin myötä, harjoiteltavaa kyllä riittää. Yllättävän hyvä tuo Gimp ilmaiseksi ohjelmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Juu, kyllä tuo sivusto on avuksi ollut, pitänee vielä jossain välissä paremminkin tutustua. Kiitos vielä neuvoista! :) Toivottavasti blogin teksti nyt on helpommin luettavissa, kun muutin heti tuon fontin. :D

   Poista
 3. Minulla on samaa ongelmaa eli ompelen sitä mikä minusta tuntuu mukavalle. Tämä on johtanut toisten vaatteiden liikatarjontaan. Täytyy tunnustaa, että meilläkin akuutti yöpaitapula, johon aion seuraavaksi puuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vain yöpaitoja tekemään! Tuo ottobren kaava oli tosiaan minusta oikein hyvä malli, ja varmasti kaksisuuntaisella vetoketjulla pääsisi vielä paremmin oikeuksiinsa!

   Poista
 4. Hei!

  Mikäli teillä ollaan luopumassa tutista niin meille saa lahjoittaa :) meillä kotona tuteista reborn-nukeille sopivia tutteja. Voi ottaa yhteyttä mailitse: lenfuuma@gmail.com

  VastaaPoista